در این مطلب برای شما راه کار های جالبی برای تشخیص عسل طبیعی آورده ایم.

عسل مصنوعی یا با کمک زنبور ساخته شده یا کاملا بدون کمک زنبور که در این صورت فقط حاصل فعالیت و فرآوری بشر است. هر دو روش اخیر در دسته عسل‌های تقلبی جا می گیرد.
در عسل های تقلبی فرآوری شده با کمک زنبور، معمولا آب و شکر به تغذیه زنبورها افزوده می‌شود و واضح است که چنین تغذیه ای صد در صد حاصل شهد گل ها نیست.
عسل های تقلبی فرآورده شده بدون دخالت زنبور نیز از مواد گلوکزی مثل شربت قند، مواد نشاسته‌ای، شیره میوه هایی همچون خرما و توت یا ترکیبی بین آن ها به دست می آید بنابراین، هر چه عصاره شهد گل های طبیعی و فعالیت طبیعی زنبور در تهیه عسل کمتر باشد، عسل به دست آمده مصنوعی تر و صنعتی تر بوده، خاصیت عسل طبیعی را نداشته و تقلبی محسوب می‌شود.

برای عموم مردم، شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با روش های زیر می توان به صورتی مطمئن تر اقدام به خرید عسل طبیعی کرد.

 

تشخیص عسل طبیعی

 

روش های تشخیص عسل طبیعی:

  • از فروشگاه ها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید کنید.
  • عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید، در صورتی که ته آن جمع شد و در آب حل نشد، کیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است. هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بیشتر باشد، خلوص آن کمتر و در نتیجه غیرطبیعی تر است.
  • شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حباب های درون عسل دقت کنید. هر چه کند تر حرکت کند، بهتر است.
  • مقدار کش آمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر است. عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت کمتر، روان شدگی کمتری دارد.
  • عسل طبیعی، شیرینی، مزه، طعم و بوی مشخصی دارد. شیرینی عسل طبیعی برخلاف نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شکر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رایحه مطبوع آن را حس می کنید.