خواص ژل رویال آنقدر زیاد می باشد که این ماده را به یکی از خارق العاده ترین مواد موجود در طبیعت تبدیل می کند.

به ژل رویال (royal jelly) ، شاه انگبین، شیر زنبور عسل، شهد شاهانه و غذای ملکه هم می گویند. فعالیت زنبورهای کارگر منحصر به تولید عسل نبوده و محصولاتی همچون ژل رویال، بره موم، گرده گل و موم را نیز تولید می کنند. این ماده بسیار مغذی و نیرو بخش است. در واقع به عنوان غنی ترین ماده مغذی بیولوژیک شناخته شده و از گذشته های دور به عنوان اکسیر جوانی و مایه حیات در طب باستان استفاده می شده و اکنون نیز در کشورهای پیشرفته جهان استفاده طبی از آن بر پایه تحقیقات دانشمندان در دانشگاه ها و موسسه های تحقیقاتی معتبر رایج است.

نحوه تولید ژل رویال

این ماده از دو جفت غده هیپوفارین یا زیرحلقی موجود در طرفین سر زنبوران کارگر جوان ترشح می شود و با بزاق دهان آنها مخلوط می گردد. این ژل، خمیری شکل با رنگ تقریبا سفید تا زرد کمرنگ و طعمی تند و زننده است. معمولاً همه لاروها در سه روز اول زندگی از ژل رویال تغذیه می‌کنند، اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر می‌کند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده می‌گیرد، و تنها ملکه تا آخر عمر از ژل رویال تغذیه می‌کند ولی زنبور ملکه به طور دائم از این ماده تغذیه می شود. بدون ژل رویال هیچ لاروی قادر به رشد نیست و این ماده، ملکه را قادر می سازد که در روزهای تخم ریزی در شبانه روز بیش از ۲۵۰۰ تخم بگذارد که وزن این مقدار بیش از وزن خود ملکه است. همچنین ملکه زنبور عسل به واسطه استفاده از این ماده مغذی حدود ۵ تا ۶ سال عمر می کند در حالی که زنبورهای کارگر در فصول فعالیت خود (بهار و تابستان) حدودا در کمتر از ۱۴ تا ۲۴ روز از فعالیت خود می میرند.

ویژگی های فیزیکی ژل رویال

ژل رویال ماده ایست ژلاتینی سفید مایل به زرد روشن،کلوئیدی و چسبناک با بوی خاص که هنگام حل شدن کمی کف تولید می کند وPH آن اسیدی می باشد.

تجزیه شیمیایی ژل رویال حضور مواد زیر را در آن اثبات کرده است:

  • آب (بیشترین مقدار)
  • کلاژن
  • کربوهیدرات
  • پروتئین (قسمت عمده آن آلبومین و گلبولین است)
  • اسید های آمینه ضروری که ۸ نوع آن در این ژل موجود است
  • از جمله اسید های چرب غیر اشباع موجود در آن می توان به ۱- هیدروکسی ۲- دکنوئیک اسید (HAD10) اشاره نمود که تنها در طبیعت در ژل رویال دیده شده و خواص اعجاب انگیزی را در بر دارد.
  • استیل کولین
  • مواد معدنی همچون کلسیم، آهن، سیلیسیوم، فسفر
  • ویتامین های گروه B9,B12,B1,B2,B3,B5,B6,B7,B8,A,C,E.

 

خواص ژل رویال

 

چند مورد از خواص ژل رویال

مطالعات وسیعی از سال ۱۸۳۵ میلادی بر روی این ماده اعجاب انگیز صورت گرفته و خواص درمانی متعدد آن را به اثبات رسیده است که به برخی از آنها اشاره می شود.

میکروب کشی:

ژل رویال به دلیل داشتن اسید چرب غیر اشباع (HAD10) ، ضد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی (عامل حصبه) عمل می کند. همانطور در درمان عفونت های ویروسی که مجاری تنفسی را درگیر می کند موثر است. در ژل رویال پروتئین قوی میکروب کشی بنام (Riyalisin) وجود دارد که اثر قوی بر ضد باکتری های گرم مثبت دارد.

خواص ژل رویال برای آلزایمر:

در هر گرم ژل رویال یک میلی گرم استیل کولین وجود دارد. استیل کولین ماده مورد نیاز در انتقال پیام های عصبی در بدن انسان است. این ماده در درمان و جلوگیری از آلزایمر، رعشه و فراموشی بسیار موثر است و با آن می توان فعالیت های فکری را افزایش داد.

جلوگیری از فشار خون:

استیل کولین باعث گشاد شدن رگ های خونی نیز شده و موجب کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند می گردد.

خواص ژل رویال برای جوانی و شادابی پوست:

کلاژن، لسیتین، تیامین و ویتامین های A,C,D,Eموجود در ژل رویال برای پوست بسیار مفید است.کلاژن، موجب اتصال بافت به یکدیگر شده و از چروک خوردن پوست جلوگیری می کند. همچنین طول عمر سلولها را نیز افزایش می دهد ضمنا اثر ضد التهابی ژل رویال در روند بهبود زخمهای پوستی نیز موثر است.

جلوگیری از تصلب شرائین:

سخت شدن سرخرگهای قلب که با افزایش سن و افزایش کلسترول خون در بدن انسان ایجاد می شود و (HAD10) موجود در ژل رویال با کاهش ذخیره کلسترول در دیواره سرخرگ باعث کاهش فشار خون می گردد. بنابراین از تصلب شرائین پیشگیری می کند.

ضد سرطان:

ماده (HAD10) به ژل رویال خاصیت ضد سرطانی بخشیده است. همچنین از طریق خاصیت ضد فعالیت استروژن، این ژل مانع رشد سلولهای سرطانی در سرطان پستان می شود. این ماده میتواند سلول های ایمنی را وادار به تولید مواد و عوامل ضد تومور در بدن کند. از جمله این مواد می توان به عامل نکروز دهنده تومور و اینترفرون گاما اشاره کرد. در مشاهدات آزمایشگاهی افزایش مواد فوق در کشت سلول همراه با ژل رویال تایید شده است. این ماده بسیار مغذی، تاثیر خوبی بر بهبود بیماران سرطانی بعد از پرتو درمانی و شیمی درمانی دارد و باعث افزایش سرعت تولید گلبولهای سفید (WBC) در خون می شود.

خواص ژل رویال برای پوکی استخوان:

افراد به منظور جلوگیری از پوکی استخوان پس از ۴۵ سالگی، می‌توانند ژل رویال را دو بار در سال و برای دوره‌های ۳۰ تا ۶۰ روزه مصرف نمایند. دوز روزانه باید ۰/۱ گرم باشد. ژل رویال بوسیله تسهیل ترشح استروژن، هورمون دخیل در جذب مستقیم کلسیم، فعالیت تخمدانی را تشدید کرده و آن را تقویت می‌کند.

آنفلوآنزا و سرماخوردگی:

ژل رویال دارای اثر ضدویروسی مستقیم است و تولید سلول‌های ایمنی را افزایش داده و سلول‌های موجود را فعال می‌کند. برای این منظور، مصرف ۲ تا ۴ گرم ژل رویال برای یک دوره کوتاه ۷ روزه توصیه شده است. این روش، نوعی درمان پیشگیری کننده عالی بخصوص در فصل همه‌گیری این ویروس‌ها است.

خواص ژل رویال برای افسردگی:

یکی از خواص ژل رویال ، ضدافسردگی بودن آن است و به عنوان ماده‌ای قوی‌تر از گل راعی (که به مخمر یوحنای مقدس نیز معروف است) شناخته می‌شود. بیمارانی که بطور منظم و به تدریج ژل رویال مصرف می‌کردند، اشتهای روحی و روانی خود را مجدداً بدست آوردند، خواب آن‌ها به حالت طبیعی بازگشت و احساس خستگی آن‌ها نیز از بین رفت.

دانشمندان هنوز هم مکانیزم عمل دقیق این فرآورده زنبور عسل را نمی‌دانند، اما اکثر دانشمندان بر این باورند که تحت اثر این ماده، ترشح و انتشار کورتکس، فرستنده‌های عصبی که باعث ایجاد خوش‌بینی و تناسب روحی-روانی می‌شوند، به میزان کافی در بدن آغاز می‌شود. دوره‌های مصرف برای این منظور، ۳۰ روز است که در طی این دوره، باید روزانه ۲ تا ۴ گرم ژل رویال خام مصرف کرد و سپس ۱ تا ۲ هفته مصرف آن را متوقف کرده و پس از آن باید درمان را ادامه داد.

سندروم خستگی مزمن:

در این وضعیت باید مصرف را با دوز پایین ۱ گرم در روز آغاز کرده و در طول ۳ ماه تا ۳ گرم در روز افزایش داد. حداکثر دو دوره درمانی در سال (در ابتدا و انتهای هر سال) توصیه شده است که هر دوره ۳ ماه طول می‌کشد. ژل رویال یکی از قوی‌ترین مواد انرژی‌زای طبیعی است که به بازیابی مجدد ظرفیت کار کمک کرده و برخی عملکردهای شناختی (مانند دقت، تمرکز و حافظه) را بهبود بخشیده و وضعیت خواب را به حالت طبیعی بازمی‌گرداند.

 

خواص ژل رویال

 

خواص ژل رویال برای هپاتیت:

مصرف روزانه ژل رویال، نتایج بسیار خوبی در درمان این بیماری (چه حاد، چه مزمن و چه مزمن پیشرونده باشد) ارائه می‌دهد. بهترین نتایج در هپاتیت‌های ویروسی (A، B، C و غیره) مشاهده شدند که نتایج پس از درمان، رشد نسبت آلبومین/گلوبولین، کاهش ترانسامیناز و بهبود وضعیت کلی بیمار را نشان دادند. دوره‌های درمانی ۹۰ روز طول می‌کشند و در طول هر دوره باید روزانه ۳ گرم ژل رویال بصورت ناشتا (پیش از خوردن صبحانه) مصرف شود. سپس یک دوره توقف ۳۰ تا ۴۵ روزه باید انجام شود و پس از آن می‌توان مصرف ژل رویال خام را مجدداً ادامه داد.

آنمی (کم‌خونی فقر آهن):

تحت تأثیر ژل رویال خام، فرآیند شکل‌گیری سلول‌های قرمز خون افزایش می‌یابد. همچنین مطالعات آینده‌نگر نشان دادند که این فرآورده بواسطه مصرف با دوز مناسب، به حذف نقص‌های مورفولوژیک سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند و از انجام فرآیندهای غیرطبیعی آن‌های جلوگیری می‌نماید. برای این منظور، روزانه ۲ تا ۵ گرم ژل رویال به مدت ۴ هفته مصرف می‌شود (مقدار مصرف به نسبت شدت آنمی افزایش می‌یابد).

خواص ژل رویال برای دیابت نوع ۲:

یکی از مهم‌ترین کاربردهای ژل رویال خام، در وضعیت ابتلا به دیابت نوع ۲ است که مقاومت در برابر انسولین را در بدن بطور قابل توجهی کاهش می‌دهد. بطور کلی، تحت این شیوه درمانی، پانکراس دیگر مجبور نیست تا انسولین بیشتری ترشح نماید، نیازی نیست تا ما به منظور کاهش قند خون از داروهای دیگری (که ممکن است تا حدی اعتیاد به مصرف ایجاد کنند) استفاده کنیم و به بدن کمک می‌شود تا به راحتی با سطوح انسولین خود تطبیق یابد.
این روش درمان به مدت ۲ ماه طول می‌کشد و میزان مصرف روزانه ۱ تا ۳ گرم است که به کاهش چشمگیر گلوکز خون منجر شده و این اثر به مدت چند هفته پس از درمان، در بدن باقی می‌ماند.

تحقیق دیگری بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان می‌دهد که «در اختلاف میانگین ApoB/ApoA-I در گروه ژل رویال، کاهش قابل توجهی در مقایسه با گروه دارونما (به ترتیب ۰۰۸/۰ در مقابل ۱۳/۰؛ ۰۴۴/۰>P) مشاهده شد.» در این تحقیق چنین نتیجه‌گیری می‌شود که «مصرف ژل رویال اثرات مطلوبی بر گلوکز سروم خون، غلظت‌های Api-A-I و نسبت‌های ApoB/ApoA-I در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد.» دوز مصرفی این بیماران، ۱ گرم ژل رویال بصورت ۳ بار در روز و به مدت ۸ هفته بود.

سقط خودبخودی:

خواص ژل رویال سطوح پروژسترون، هورمونی که به حفظ حاملگی کمک می‌کند، را افزایش می‌دهد. برای این منظور، مصرف روزانه ۱ گرم ژل رویال بصورت ناشتا و ۳۰ دقیقه پیش از وعده غذایی اصلی، از یک ماه پیش از نزدیکی و تا انتهای ماه دوم حاملگی توصیه می‌شود.

خواص ژل رویال برای یائسگی زودرس:

در این وضعیت از یک دوره درمانی ۳ ماهه مصرف ژل رویال با دوزهای تصاعدی (افزایشی) استفاده کنید. در ماه اول، روزانه ۱ گرم، در ماه دوم روزانه ۲ گرم و در ماه سوم روزانه ۴ گرم ژل رویال مصرف نمایید. همچنین باید این روش درمانی را بصورت دو بار در سال و هر بار به مدت سه ماه انجام دهید، بطوریکه بین هر دو دوره، ۳۰ روز توقف درمان وجود داشته باشد.

روماتیسم (آرتروز، آرتروز روماتسیمی، ورم مفاصل و استخوان‌ها):

روزانه ۱ تا ۳ گرم ژل رویال را به مدت ۳۰ تا ۴۵ روز مصرف کنید. خواص ژل رویال باعث تحریک غدد آدرنال جهت ترشح کورتیزول با اثر ضدالتهابی شده، فرآیندهای فرسایشی را در مفاصل متوقف می‌کند و میزان غضروف ترمیمی مفاصل را افزایش می‌دهد.

خواص ژل رویال برای شکستگی‌ها:

در یک دوره ۴۵ روزه، روزانه ۲ گرم ژل رویال را بصورت ناشتا مصرف کنید. این کار سرعت تشکیل پینه‌های استخوانی (ترمیم استخوان)را افزایش داده، فرآیندهای بازسازی استخوان پس از ایجاد شکستگی‌های را تسریع می‌کند و مدت زمان دوره بهبودی را کاهش می‌دهد.

بر اساس مشاهدات و تحقیقاتی که تاکنون به دست آمده و همچنین با عنایت به نظر گذشتگان ما در طب سنتی ژل رویال می تواند در تمامی سنین مصرف شود و به عنوان مکمل غذایی مناسب در رژیم غذایی قرار گیرد. البته این ماده اعجاب انگیز به دلیل خواص فوق العاده اش برای افراد بالای ۵۰ سالگی به طور خاص توصیه می شود.

 

خواص ژل رویال

 

موارد استفاده از ژله رویال

یائسگی، ناتوانی جنسی، نازائی، خستگی مفرط، لک و چروک پوست، دیابت، تحریک سیستم دفاعی بدن، تعادل هورمونی، مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتریایی، عدم فعالیت غدد درون ریز، انسداد شریان ها، کلسترول بالا، فشار خون، آسم، کنترل وزن، استخوان های ضعیف یا شکستگی، کمبود رشد، عفونت مثانه، تورم، کم خونی، مشکلات کبدی، سرطان، انواع آرتریت، کم حافظگی، سوتغذیه، خستگی روحی، خستگی یا ضعف چشم ها، تقویت و نیروزائی زخم های داخلی و خارجی

تحقیقات نشان داده است عمر طولانی، قدرت تخم‌ریزی فوق‌العاده و جثه زیبا و بزرگ ملکه به دلیل خواص ژل رویال ای است که مصرف می‌کند. این ژل سرشار از املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B، E و هورمون‌های جنسی است.
به همین دلیل است که مصرف آن توسط انسان با تنظیم و تعدیل هورمون‌های جنسی موجب تحریک تمایلات و فعالیت جنسی و افزایش ضریب باروری می‌شود و گاماگلوبین آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان ضعف، لاغری و کم‌اشتهایی مفید و کاهنده موثر استرس و بی‌خوابی است.
محققان معتقدند که ژله رویال حاوی مواد پروتئینی است که در زیبایی و جوانی پوست بسیار موثر است و می‌تواند امراض عصبی را التیام بخشد. قابل توجه آن که این ژله به دلیل آنزیم‌ها و هورمون‌های طبیعی، حساس به نور و اکسیژن هوا بوده و باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود.

موارد منع مصرف ژل رویال

در صورتیکه نمی‌دانید که آیا به ژل رویال یا سایر فرآورده‌های زنبورعسل آلرژی دارید یا خیر، ابتدا مقدار بسیار کمی از آن را مصرف نموده و مقدار آن را در وقت مناسب افزایش دهید. واکنش‌های بدن خود به این ماده را بررسی کنید:

  • احتیاط اصلی در مورد مصرف این ماده، مربوط به افراد دارای آلرژی به فرآورده‌های زنبور عسل است. همچنین افرادی که مستعد آلرژی هستند نیز در سه روز ابتدایی درمان، باید مقدار کمی (۰/۱ گرم) از ژل رویال مصرف نمایند و در صورتی که علائمی مانند خارش در ناحیه گلو، اختلالات گوارشی، سختی در تنفس و ترشح بیش از حد مخاط ایجاد شدند، مصرف آن را بلافاصله متوقف کنید.
  • بیماران مبتلا به آسم و بیماری‌‎های تنفسی مشابه ژل رویال را نباید مصرف کنند، یا باید تحت نظارت پزشک خود مصرف نمایند.

خواص شیمیایی ژله رویال

تجزیه شیمیایی ژله رویال نشان می‌دهد که این ماده دارای آب، پروتئین، چربی و مواد احیا کننده، خاکستر و مقداری مواد مشخص نشده می‌باشد. این ماده دارای انواع ویتامین‌های گروه B، قندها، استرول‌ها، تعدادی از اسیدهای چرب و آنتی بیوتیک است. شاه انگبین سرشار از هورمون‌های آمیزشی و ویتامین E است که فعالیت‌های آمیزشی را تحریک می‌کند.
طول عمر حشرات، موش‌ها، خوکچه های هندی و دیگر جانوران آزمایشگاهی که به جیره آن‌ها مقدار زیادی شاه انگبین افزوده شده است (مورو، اوسمان، جانسون ودیگران) به اندازه یک سوم زیاد شده است؛ تخم گذاری مرغان افزایش یافته است و مرغان پیر تخم گذاری را از سر گرفته‌اند. آزمایش‌های باکتری شناسی نشان داده‌اند که شاه انگبین نه تنها کاملاً بدون میکروب است، بلکه دارای خواص باکتری کش نیز هست. از آنجا که شاه انگبین یک ماده غذایی است، این منطقی به نظر می رسد که حاوی مواد آنتی بیوتیک نیز باشد.

ژله رویال خالص و طبیعی دارای طعمی تلخ, گس, تند و نامطبوع می باشد که مصرف آن برای هر ذائقه ای مناسب نمی باشد, به همین دلیل مصرف کنندگان ترجیح می دهند آن را به همراه عسل, آبمیوه و… میل نمایند.
نکته بسیار مهم در این مبحث مربوط به تفکرات فضایی در مورد مصرف این ماده می باشد, چرا که بعضی از مردم تصور می کنند که با مصرف این ماده ناگهان معجزه ای روی خواهد داد و تمام مشکلات و امراض آنها ناپدید خواهد شد و نیز قدرتی خارق العاده در ایشان ایجاد خواهد شد، که اصلا درست نیست.
در شگفت انگیز بودن این ماده شکی وجود ندارد ، اما نکته مهم تر این که یک بار مصرف تاثیری ندارد و باید به صورت مرتب این ماده مورد تغذیه قرار گیرد.